سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش تا همراه بردباری نگردد، نتیجه ندهد . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :28
بازدید دیروز :6
کل بازدید :65411
تعداد کل یاداشته ها : 115
103/2/16
11:5 ص

 

 

امسال به مناسبت عید نوروز در این کشور به مدت ‎ 9روز تعطیل عمومی می باشد. مردم جمهوری آذربایجان بر اساس یک رسم تاریخی با پوشیدن لباسهای نو برای عرض تبریک سال جدید به دیدار بزرگترهای فامیل می روند و این دید و بازدیدهای عیدانه به مدت 10 روز در این کشور ادامه پیدا می کند.
بسیاری از خانواده های جمهوری آذربایجان در شب سال نو با پخت غذاهای سنتی، خود را برای برگزاری جشن عید نوروز آماده می کنند و با آغاز نخستین روز بهار، دید و بازدید خانواده ها از یکدیگر آغاز می شود. پیش از آغاز جشن نوروز در جمهوری آذربایجان خانواده هایی که برای پسران خود، دختری را عقد کرده اند هدیه می برنند و متقابلاً خانواده دختر نیز برای تازه دامادها هدایایی را به مناسبت سال نو و عید نوروز می فرستند.
برگزاری آیینهای عید نوروز در جمهوری آذربایجان از آداب، رسوم، سنت و از تاریخ گذشتگان الهام گرفته و در بسیاری از رسوم با فرهنگ و هنر ایرانی نقاط مشترک زیادی دارد. با آنکه بیش از 60 سال است مردم جمهوری آذربایجان، عید کریسمس را به عنوان مبنای سال میلادی جشن می‌گیرند، اما نسبت به عید نوروز و آیینهای مذهبی آن دیدگاه ویژه‌ای دارند چون آن را جزو رسم آباء و اجدادی خود می دانند.
شهروندان جمهوری آذربایجان طبق سنت گذشته چند روز مانده به عید نوروز با تهیه پوشاک نو، تهیه شیرینی، انجام خانه تکانی، کاشت سبزه و رنگ کردن تخم مرغ به استقبال بهار و عید نوروز می روند.
در شب پیش از نوروز همه افراد خانواده در خانه یکی از بزرگترهای فامیل جمع می شوند و شام را با هم صرف می کنند؛ مهمترین و اصلی ترین غذای نوروزی در جمهوری آذربایجان ماهی است که حتماً باید سر سفره باشد.
در جمهوری آذربایجان با وجود آنکه اغلب مراسم‌ عید نوروز آنها با کشورمان یکسان است، اما مراسم روز سیزده بدر به عنوان روز طبیعت در این کشور رایج نیست و بسیاری از مردم کوچه و بازار در این کشور از سیزده بدر اظهار بی اطلاعی می کنند.
عید نوروز در زمان شوروی سابق به صورت رسمی از فرهنگ و سنن مردم جمهوری آذربایجان برچیده شده بود، اما پس از استقلال این کشور در سال ‎1991میلادی، جشن نوروز بار دیگر در میان خانواده های این کشور رایج شد.
دولت جمهوری آذربایجان پس از استقلال این کشور، عید نوروز را از اعیاد مهم تاریخی و معنوی و فرهنگی دیرینه مردم این کشور اعلام کرده است و در نخستین روز های سال نو در نقاط مختلف شهر باکو آیین های جشن و پایکوبی برگزار می شود.
نکته حائز توجه دیگر اینکه در نخستین روز اسفندماه سال جاری هیأت دولت جمهوری آذربایجان اعلام کرد: امسال به مناسبت عید نوروز در این کشور به مدت ‎9روز تعطیل عمومی خواهد بود.
بر اساس تصمیم هیأت دولت جمهوری آذربایجان، روزهای ‎20تا ‎24مارس در این کشور تعطیل است و با احتساب دو روز تعطیلات آخر هفته (روزهای شنبه و یکشنبه) در مجموع، تعطیلات عید نوروز ‎9روز خواهد بود.
در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان همه ساله مراسم با شکوه عید نوروز در محل درهای ورودی ایچری شهر (ورودی شهر قدیم و تاریخی باکو با بیش از 800 سال قدمت) با حضور رییس جمهوری و مقامات دولتی این کشور برگزار می‌شود.
مردم جمهوری آذربایجان به واسطه اعتقادات خود به آیین جشن نوروز برای برگزاری باشکوه آن تدارک ویژه‌ای می‌بینند و سرودن ترانه‌های پیش از نوروز، تدارک بساط شادی ایام نوروز، تهیه لوازم و مواد مورد نیاز سفره نوروز از آن جمله است.
جغرافیای پهناور نوروز و همزمانی آن با بهار طبیعت در نیمکره شمالی و پیشینه باستانی آن و تأکید این جشن بر نوع‌ دوستی و مهرورزی در میان ملتهای جهان، سبب شده سازمان ملل و بسیاری از کشورها جهان به برگزاری این جشن در نخستین روز بهار توجه خاصی داشته باشند.


  
  

رقابت و شب نشینیهای اهالی قدرت ونفوذ کم کم به ثمر می نشیند به نقل از فردی که نخواست نامش فاش نشودگزینه های احتمالی برای فرمانداران استان آ- غربی به شرح زیر اعلام کردند

 

بر اساس این گزارش فرمانداران شهرستان ها به شرح ذیل تعیین شدند:

ارومیه: حسن خانی (فرماندار سابق پیرانشهر)

خوی: سیوانی (کارمند سابق دفتر آموزش و پژوهش استانداری)

چایپاره: مرتضی اصغری ( در حال حاضر کارمند فرمانداری خوی می باشد)

شوط: ابراهیم ابراهیم اوغلو (بخشدار فعلی ایو اوغلی)

پلدشت: اکبر عبداله نژاد (بخشدار سابق پلدشت ،کارمندفعلی فرمانداری ماکو)

چالدران: مهران صفری (بخشدار سابق پلدشت ،معاون سابق  فرماندار چالدران)

سلماس: حسین عباسی ( کارشناس فعلی دفتر سیاسی فرمانداری ارومیه)

اشنویه: شاهین علیزاده(بخشدار سابق بخش مرکزی ماکو )

پیرانشهر: جبار طالبی (کارمند سابق جهاد ،فرماندار فعلی پلدشت،شهرداراسبق چالدران)

ماکو: علی مصطفوی (فرماندار سابق تکاب) + مهران صفری

بوکان: کاک درویشی (فرماندار فعلی مهاباد)

مهاباد: معروف صمدی (اهل سنندج)

شاهین دژ: مرتضی فرامرزی

میاندوآب: سیروس یزدانی (از نیروهای آموزش و پرورش میاندوآب)

تکاب: محمود اردب


منبع :ولای


92/12/24::: 6:56 ع
نظر()
  
  

گلنگ غیرت

 

کلنگ زنی

 با حضور مسئولان شهرستان ماکو و شوط ، خیران منطقه و آقای بهروز حسین زاده ، خیّری که هزینه ساخت مرکز درمانی تازه کند را به تنهایی برعهده گرفته است و اهالی غیرتمند منطقه و تازه کند دیروز کلنگ احداث مرکز بهداشتی و درمانی روستا به زمین زده شد‌.

گفتنی است این مرکز در زمینی به مساحت بیش از  2 هزار و 500 متر مربع و زیربنای 700 متر مربع در 2 طبقه احداث می‌شود‌.

 در این مرکز بهداشتی درمانی پزشک‌، اورژانس ، دندانپزشکی ‌، داروخانه‌، مامایی ، آزمایشگاه و خدمات مراقبتی بهداشتی پیش‌بینی شده است و جمعیتی بالغ بر 10هزار نفر را زیر پوشش قرار می‌دهد‌.

هزینه احداث این مرکز توسط خیری به نام آقای بهروز حسین زاده اهدا می شود. آفرین بر  غیرت و مردانگی این خیّر و همت و تلاش تازه کندی های عزیز.

 

منبع : مهر تازه کند


92/12/17::: 6:1 ع
نظر()
  
  

چرا واقعاً سهل انگاری می کنیم ؟! وبعد ازمدتی زندگی خودرا هم فدای آن سهل انگاری می کنیم ؟ علاج واقعی را قبل از وقوع باید کرد.

 

انجمن سرطان آمریکا این هفت نشانه را به عنوان هفت نشانه اولیه سرطان اعلام کرده است:

تغییر در عادت های مثانه و یا روده
زخمی که بهبود نمی یابد.
خونریزی و یا ترشح بدون دلیل مشخص و غیر طبیعی
به وجود آمدن توده و یا بافت های سفت در پستان، بیضه ها و یا هر جای دیگر
سوء هاضمه و یا اشکال در بلع
تغییرات قابل توجه و واضح در اندازه، رنگ، شکل و یا ضخامت زگیل، خال، و یا زخم های دهان
سرفه های آزار دهنده و یا گرفتگی صدا

علائم زیر نیز می توانند نشانه برخی سرطان ها باشند:

سردرد مداوم
از دست دادن غیر طبیعی و غیر قابل توضیح وزن و یا از دست دادن اشتها
درد مزمن در استخوان و یا هر بخشی از بدن
خستگی، تهوع و یا استفراغ مداوم
تب با درجات پایین و به صورت مداوم (چه ثابت و چه متناوب)
عفونت های مکرر

در موارد زیر در مورد سرطان با پزشکتان مشورت کنید

اگر شما علائمی را مشاهده کردید که مشابه علائم سرطان بودند و به طور خاص نتوانستید دلیل بروز آن را به چیز دیگری جز سرطان ربط دهید و یا اینکه علائم برای مدت بیش از دو هفته باقی ماندند حتما به پزشک مراجعه کنید و در مورد علائمتان با پزشک مشورت کنید. اگر این علائم به خاطر سرطان به وجود آمده باشند، هر چقدر سریعتر تشخیص داده شده و برای درمان آن اقدام شود احتمال بیشتری برای درمان وجود خواهد داشت، به همین دلیل علائم گفته شده در بخش های قبلی مقاله را به یاد داشته باشید و در صورت مشاهده سریعا برای تشخیص و درمان اقدام کنید.

منبع: خبر نو


92/12/12::: 8:31 ص
نظر()