سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و روایت شده است که دو مرد را نزد او آوردند که از مال خدا دزدى کرده بودند : یکى از آن دو بنده بود از بیت المال مسلمانان ، و دیگرى در ملک مردمان . فرمود : ] امّا آن یکى از مال خداست و حدّى بر او نیست چه مال خدا برخى از مال خدا را خورده ، و امّا دیگرى بر او حدّ جارى است و دست او را برید . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :0
بازدید دیروز :4
کل بازدید :65344
تعداد کل یاداشته ها : 115
103/2/6
1:3 ع

 

در سال 1322 در جریان حج تمتع یکی از حجاج ایرانی به نام «ابوطالب یزدی» در حین انجام طواف در مسجدالحرام دچار حالت تهوع شده و ماموران عربستان او را دستگیر کردند و دادگاهی در این کشور او را به اتهام تلاش برای آلوده کردن خانه خدا محاکمه و به اعدام محکوم کرد.

 

1- اعدام زائر ایرانی

در سال 1322 در جریان حج تمتع یکی از حجاج ایرانی به نام «ابوطالب یزدی» در حین انجام طواف در مسجدالحرام دچار حالت تهوع شده و ماموران عربستان او را دستگیر کردند و دادگاهی در این کشور او را به اتهام تلاش برای آلوده کردن خانه خدا محاکمه و به اعدام محکوم کرد.

سفارت ایران نیز که پاسخ سعودی ها را غیرمنطقی می دید تاکید کرد تا وقتی که جان و حیثیت ایرانیان در عربستان محفوظ نباشد و دولت عربستان عذرخواهی نکند، ایران روابط خود را با عربستان قطع خواهد کرد و در سیاست خود نسبت به عربستان تجدیدنظر خواهد کرد. بدین ترتیب ایران حدود چهار سال از فرستادن زائران ایرانی به سفر حج خودداری کرد تا اینکه در سال 1326 هیات حسن نیتی از طرف عربستان سعودی جهت تجدید روابط به تهران سفر کرد و زمینه از سر گیری سفر اتباع ایرانی به عربستان فراهم شد.

2- کشتار حجاج ایرانی

در تابستان سال 1366 در جریان مراسم «برائت از مشرکین» که از سوی حجاج ایرانی در شهر مکه مکرمه برگزار می شد، پلیس عربستان با تظاهرات کنندگان ایرانی درگیر شد. در این تظاهرات 402 نفر جان باختند که 275 نفر از آنها ایرانی، 85 نفر عربستانی و 42 تن از حاجیان دیگر کشورها بودند. حدود 650 نفر هم زخمی شدند که نزدیک به نیمی از آن ها ایرانی بودند.

این حادثه اعتراض شدید کشورمان را به دنبال داشت و امام خمینی (ر) با صدور پیامی این حادثه را «لکه ننگی بر دامن حکومت سعودی» دانست که «تا قیام قیامت با آب زمزم و کوثر پاک نمی شود.»

چند روز بعد از حادثه، در تهران معترضان خشمگین به سفارت عربستان حمله کردند که تیرگی روابط دو کشور را به اوج خود رساند. کمتر از یک سال بعد، در اردیبهشت 1367 عربستان اقدام به قطع یکجانبه مناسبات سیاسی با جمهوری اسلامی ایران کرد و این قطع رابطه حدود سه سال به طول انجامید، سه سالی که طی آن اعزام حجاج ایرانی به سفر حج تمتع انجام نمی شد.

سرانجام در اسفند 1369 و پس از چند نوبت دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان، دو کشور بیانیه مشترکی رد زمینه برقراری مجدد روابط سیاسی منتشر کردند و از سال 1370 اعزام حجاج ایرانی به عربستان از سر گرفته شد.

3- تعرض به حجاج نوجوان ایرانی

در جریان حج عمره در ماه هایی پایانی سال 1393 دو نوجوان ایرانی از سوی پلیس عربستان در فرودگاه جده مورد تعرض قرار گرفتند. به گزارش معاون وزیر امور خارجه در امور کنسولی، پارلمانی و ایرانیان به هنگام بازرسی از یک کاروان عمره ایرانی، مامورین متخلف به بهانه مشکوک شدن به دو نوجوان ایرانی، آنها را از بقیه جدا کرده و در بخش دیگری به این دو نوجوان تعرض کردند.

پس از این اتفاق نوجوانان از این جنایت پرده برداشتند و موضوع به مسئولان بعثه و سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جده اطلاع داده و پس از شناسایی دو مامور متخلف و انجام مقدمات قانونی طرف سعود اقدام به بازداشت ماموران متخلف کرد. اما پس از این ماجرا حج عمره تا حصول اطمینان از برقراری امنیت و سلامت حجاج ایرانی معلق شد.

هفته نامه صدا: